• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht geeft G-ploeg FC Maasland onvergetelijke ervaring

  Iedereen poserend in een doel op het trainingscomplex van Neerpede.

  Onder meer Santini en Dimata speelden een potje met Limburgse jongeren.

  Enkele spelers van de A-kern van RSC Anderlecht hebben gisteren een potje voetbal gespeeld tegen de G-ploeg van FC Maasland uit het Limburgse Kinrooi. Anderhalf jaar geleden werd paars-wit uitgedaagd voor een oefenduel. 

  De match, georganiseerd door Special Olympics Belgium, vond plaats in het trainingscentrum van Neerpede. Onder meer Ivan Santini, Landry Dimata en Pieter Gerkens voetbalden tegen en met zeven Limburgse jongeren. 

   

  Het wedstrijdje, dat op een 8-8 gelijkspel eindigde, werd georganiseerd in het kader van de Play Unified-campagne, waarbij het de bedoeling is om atleten met en zonder verstandelijke beperking samen in eenzelfde team te laten spelen.

  Sfeerbeelden van de onvergetelijke dag voor FC Maasland