• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrouwen van Anderlecht uitgeschakeld in CL, ondanks 10-0-zege

  Vrouwen Anderlecht

  Anderlecht mocht 85 minuten lang dromen van de 1/16e finales.

  De vrouwen van Anderlecht zijn gesneuveld in de groepsfase van de Champions League. Het verpletterde zelf de Georgische vrouwen van Martve, maar de late 0-2 van Glasgow City in de andere groepsmatch brak Anderlecht zuur op.

  Alles was nog mogelijk in de voorrondegroep van Anderlecht, al was het duidelijk dat enkel de groepswinnaar zou mogen doorgaan naar de 1/16e finales. Glasgow City wist dat het met een 0-2-zege tegen Gornik Leczna zeker was van de eindfase. Maar de Schotse vrouwen bleven lang steken op 0-1.

   

  Intussen hield Anderlecht doelpuntenkermis tegen Martve, met Tine de Caigny als uitblinkster. Zij was uiteindelijk goed voor de helft van de 10 doelpunten. De andere goals kwamen van Van Kerkhoven (2 stuks), Vatafu, Merchiers en De Frère.

   

  Bij Anderlecht keken ze met belangstelling naar wat zich in de andere match afspeelde. 5 minuten voor het einde viel dan toch het voor Anderlecht noodlottige doelpunt: Kerr scoorde de 0-2, Anderlecht was uitgeschakeld.

  Eindstand groep Anderlecht

      M W D V +/-  
  1. Glasgow City (Sch) 3 2 0 1 10-2 6 ptn
  2. Anderlecht 3 2 0 1 12-2 6 ptn
  3. Gornik Leczna (Pol) 3 2 0 1 13-2 6 ptn
  4. FC Martve (Geo) 3 0 0 3 0-29 0 ptn