• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto treedt in de voetsporen van Hasi bij Legia Warschau

  Ricardo Sa Pinto

  Legia Warschau wordt de 7e ploeg in de trainerscarrière van Sa Pinto.

  Ricardo Sa Pinto zet zijn carrière voort in Polen. Legia Warschau kon de ex-coach van Standard verleiden met een contract voor 3 jaar. Zijn vaste assistenten volgen in zijn zog.

  Ondanks een onverhoopte 2e plaats en bekerwinst moest Ricardo Sa Pinto afgelopen seizoen plaats ruimen voor Michel Preud'homme bij Standard. Sa Pinto was daarna even in beeld bij Sporting Lissabon, maar het is uiteindelijk Legia Warschau dat hem kon binnenhalen.

   

  Legia werd afgelopen seizoen kampioen in Polen, maar de dramatische competitiestart en geknoei in Europa kostten coach Klafuric de kop. Het is nu aan Sa Pinto en zijn 3 vaste assistenten om puin te ruimen.

   

  "Ik heb hier een goed gevoel bij", zei Sa Pinto bij zijn aanstelling. "Ik zal wellicht heel wat fouten maken, maar ik zal voor een goeie sfeer zorgen. Ik heb de ploeg al een paar keer aan het werk gezien en ik ben blij met de spirit. Dit is een ploeg die dominant voetbal moet brengen, we mogen onze tegenstander niet doen nadenken. We hebben rust nodig."

   

  Sa Pinto is niet de eerste coach met een Belgisch verleden bij Legia Warschau. Besnik Hasi was er in 2016 enkele maanden aan de slag. Sindsdien versleet Legia nog 4 andere trainers. Afwachten hoe lang Sa Pinto het uitzingt.