• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney kroont zich tot held in Amerika met sublieme loopactie

  Rooney viert met de ploegmaats

  De held van de avond: Wayne Rooney

  Wayne Rooney ken je waarschijnlijk nog. Het 32-jarige ManU-icoon met fantastische traptechniek verruilde vorige zomer Everton voor het Amerikaanse DC United in de MLS. En ook daar toont hij af en toe flitsen van zijn klasse. Zoals afgelopen zondag.

  Meesterlijk tackelen en daarna de winning pass geven

  Met 2-2 op het scorebord en slechts enkele seconden op de klok, lanceerde Orlando City een tegenaanval na een mislukte alles-of-niets-hoekschop van de thuisploeg. DC United's keeper Ousted was mee naar voren gekomen, waardoor niemand achterbleef en het een koud kunstje leek om de 2-3 op het scorebord te doen verschijnen. Maar dat was zonder ene Wayne Rooney gerekend.

   

  De Brit snelde terug naar de middellijn om met een fantastische sliding de aanval ongedaan te maken. Vervolgens dreef hij even met de bal om dan met een gemeten crosspass de bal op het hoofd van Acosta te schilderen, die de 3-2 binnenknikte en daarmee zijn hattrick scoorde.

  Uit de oude doos: Rooney scoort met fenomenale omhaal