• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Voor Ajax is dit al bijna een titelmatch, de sfeer zal heel warm zijn"

  Michel Preud'homme op de persconferentie.

  "Het is mogelijk om Ajax pijn te doen."

  Standard trekt morgen met een 2-2 uit de heenmatch op zak naar Amsterdam. De inzet is een plaats in de play-offs van de Champions League. Michel Preud'homme gelooft in de kansen van zijn ploeg. "We zijn geen favoriet, daar blijf ik bij, maar alles is mogelijk."

  Vorige week haalde Standard in Luik een 0-2-achterstand op.  Geeft dat extra vertrouwen voor de terugwedstrijd? "We zijn ook met vertrouwen aan die 1e match begonnen", vertelt Preud'homme. "We hadden ook kansen, maar maakten die niet af. Na die 0-2 werd het natuurlijk veel moeilijker. Toch pakten we nog een gelijkspel. Dat kan vertrouwen geven omdat we nu wel weten dat het mogelijk is om Ajax pijn te doen."

   

  Heeft Standard een mentaal voordeel? "We hebben Ajax in de heenmatch in de problemen gebracht. We moeten nog efficiënter zijn in beide zestienmeters. Maar zij hebben ook hun analyse gemaakt. En we mogen niet vergeten dat we nu in Amsterdam spelen. Het kan hier spoken."

   

  Bij Ajax hangt er inderdaad al een crisissfeertje na een mager gelijkspel in de competitie tegen Heracles. "Ajax heeft heel veel geïnvesteerd om kampioen te worden, maar ook om mee te doen in de Champions League. Dit is nu al bijna een titelwedstrijd voor Ajax. De sfeer zal heel warm zijn. Ik hoop dat mijn spelers daar klaar voor zijn. Ze hebben niet veel Europese ervaring, maar ik heb wel veel internationals."

   

  "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar dat was de heenmatch ook. Als wij een goeie dag hebben en zij beginnen te twijfelen, waarom zou het dan niet kunnen? We zullen onze kans wagen. We zijn geen favoriet, daar blijf ik bij, maar alles is mogelijk. Dit is niet ons hoofddoel, maar natuurlijk zou ik ontgoocheld zijn als het fout loopt. Wij spelen elke match om te winnen."

  Standard trainde vanavond in het stadion van Ajax