• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Silva neemt afscheid van Spaanse nationale ploeg

  David Silva

  David Silva kwam 125 keer uit voor Spanje.

  Een voor een nemen de leden van de gouden generatie van Spanje afscheid van de nationale ploeg. David Silva is de laatste die beslist heeft er na het WK een punt achter te zetten.

  David Silva staat met 125 caps 5e op de eeuwige ranglijst van Spanje en met 35 treffers 4e in de topschutterslijst. Hoewel hij nog altijd maar 32 jaar is, vindt de magische middenvelder het nu tijd om er een streep onder te zetten. Silva werd met Spanje 1 keer wereldkampioen en 2 keer Europees kampioen.

   

   "Ik heb hier een paar weken over moeten nadenken", zegt Silva in zijn afscheidsbrief. "Dit was een van de moeilijkste beslissingen uit mijn carrière. Ik ben tevreden met alles wat ik heb bereikt met een ploeg die voor eeuwig een plaatsje in de geschiedenisboeken heeft verworven. Als ik aan mijn tijd bij Spanje terugdenk komen er zoveel emoties op mijn netvlies, zeker als ik terugdenk aan Luis Aragones (de overleden bondscoach met wie hij zijn eerste Europese titel won)."