• home
 • video
 • pas verschenen

  Nummer 1 Nadal past voor Cincinnati: "Om lichaam rust te gunnen"

  Rafael Nadal klopte de Griek Tsitsipas in de finale in Toronto.

  Rafael Nadal won zondag een 4e keer het toernooi van Toronto.

  Rafael Nadal speelt deze week niet in het ATP-toptoernooi van Cincinnati. De nummer 1 van de wereld, die gisteren de beste was in Toronto, gunt zijn lichaam rust in de aanloop naar de US Open van eind deze maand.

  Rafael Nadal won gisteren voor de vierde keer het Masters 1.000-toernooi van Toronto. De 32-jarige Spanjaard was in de finale met 6-2, 7-6 te sterk voor de 20-jarige Griekse sensatie Stefanos Tsitsipas.

   

  Net als die andere veteraan - Roger Federer - houdt Nadal rekening met zijn fysieke paraatheid door hier en daar eens een rustpauze in te lassen. "Het spijt me heel erg te moeten aankondigen dat ik dit jaar niet in Cincinnati zal spelen", gaf Nadal gisteravond op Twitter mee. 

   

  "Er is geen andere reden dan dat ik mijn lichaam wil verzorgen en probeer zo fit en gezond te blijven als ik me nu voel. Ik vind het lastig voor alle fans in Cincy en omgeving die me altijd volop steunden. Ik ben er zeker van dat ik ze volgend jaar zal terugzien." Nadal won Cincinnati 1 keer: in 2013.

  De boodschap van Nadal: