• home
 • video
 • pas verschenen

  Extra Time over 5 JPL-smaakmakers: "Doe dat bij Barça en je krijgt C4"

  Roeslan Malinovski

  "Malinovski heeft veel vertrouwen gekregen van Clement."

  Extra Time heeft maandagavond een nieuwe jaargang afgetrapt. In de eerste aflevering kwamen enkele revelaties van de eerste 3 competitiematchen aan bod.

  1. Hicham Faik (Zulte Waregem)

  Marc Degryse raakte onder de indruk van de Marokkaanse Nederlander Hicham Faik, die Zulte Waregem opviste bij Excelsior. "Hij heeft een geweldige vista, infiltreert veel. Het is een leuke speler om naar te kijken. Die Marokkaanse voetballers hebben meestal een goeie techniek, denk maar aan Carcela en Ziyech. Het is misschien door zijn komst dat Zulte Waregem Kaya heeft laten vertrekken (naar KV Mechelen)."

  2. Arnaut Danjuma (Club Brugge)

  Ook Club Brugge ging shoppen in Nederland en vond daar in de 2e klasse een Nigeriaanse Nederlander die meteen zijn stempel drukte op de linkerflank. "Danjuma doet het zoals Limbombe en Izquierdo ook deden: vanaf links naar binnen gaan en dan met rechts de verste hoek zoeken", vertelt Degryse. "Goed gescout van Club Brugge." "Hij scoorde 11 keer en gaf 16 assists vorig seizoen", weet Filip Joos. "Toch vonden ze hem bij de Nederlandse topclubs blijkbaar niet goed genoeg."

  3. Roeslan Malinovski (Racing Genk)

  Geen nieuwe naam, wel iemand die zichzelf heeft hervonden, is Roeslan Malinovski. Volgens Wesley Sonck misschien wel de voetballer met het beste afstandsschot ter wereld. "Hij denkt altijd vooruit. Soms heb ik de indruk dat hij te lang met de bal loopt, maar hij doet het toch goed. Zijn passing is ook fantastisch. Hij is niet snel, maar compenseert dat met andere kwaliteiten."

   

  "Als je bij Barcelona doet wat hij deed tegen KV Oostende en je trapt vanaf daar naar de goal, dan krijg je je C4", merkt Filip Joos op. "Ja, maar vaak denk ik toch ook: "Kom op, man!" Hij is er vaak niet", is Jan Mulder ook kritisch. "Clement heeft Malinovski en Pozuelo zoveel vertrouwen gegeven en ze zo goed in hun vel laten steken, zodat ze bereid zijn alles voor hem te doen", legt Marc Degryse de metamorfose uit. "Stuivenberg was te veel een schoolmeester."

  4. Ali Gholizadeh (Charleroi)

  Charleroi viste opnieuw een Iraanse parel op. Zijn naam: Ali Gholizadeh. "Tegen Eupen toonde hij zijn schitterende linker al en gisteren tegen Anderlecht was hij vanaf het begin fluks", vertelt Marc Degryse. "Hij heeft een knappe linker en durft ook wat uit te dagen. Cobbaut had het lastig. Ook verdedigend doet hij zijn werk. Hij is misschien geen doelpuntenmaker, maar als hij 20 assists geeft..." Joos: "Mij doet hij wat denken aan Mahrez en Carcela."

  5. Stallone Limbombe (AA Gent)

  Stallone Limbombe is geen onbekende, maar hij speelt sinds dit seizoen wel voor een nieuwe club. "Eindelijk kreeg hij zijn kans tegen Waasland-Beveren", is Wesley Sonck opgetogen. "Ik snap niet waarom iemand die bij Amiens nauwelijks speelde (Dompé) eerst de voorkeur kreeg. Makelaars, zeker? Maar Limbombe was vanaf het begin alomtegenwoordig. Heel veel bij Gent begon bij hem."