• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck over "stalkende" Peng: "Tennis moet zuiver blijven"

  Van Uytvanck deelde haar versie van de feiten.

  Alison Van Uytvanck heeft gereageerd op het verhaal van Shuai Peng, die deze week geschorst werd door de Tennis Integrity Unit. Peng wou vorig jaar op Wimbledon Van Uytvanck als dubbelpartner inruilen, maar onze landgenote hield het been stijf. 

  Met een boodschap op Twitter zet Alison Van Uytvanck (24) zelf nog even de feiten op een rijtje. "Mijn ex-coach Alain De Vos en ik werden dag en nacht gestalkt door Shuai Peng, die wilde dat ik me zou terugtrekken uit het dubbeltoernooi. Peng wilde met Mirza dubbelen."

   

  "Mijn ex-coach stapte naar de Tennis Integrity Unit en zij hebben deze zaak in alle discretie onderzocht. Het was hun beslissing om Peng te schorsen."

   

  "Tennis betekent al sinds mijn jonge jaren alles voor mij. Daarom wil ik ook dat deze sport zuiver is en blijft." Peng kreeg deze week een schorsing voor 6 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. 

  De mededeling van Van Uytvanck op Twitter: