• home
 • video
 • pas verschenen

  Kreuziger wordt ploegmaat van Valgren bij Dimension Data

  Kreuziger en Valgren staan samen op het podium van de Amstel Gold Race.

  Kreuziger eindigde in de Gold Race nog 2e na Valgren.

  Mitchelton-Scott neemt volgend seizoen afscheid van Roman Kreuziger. De Tsjech wil zijn carrière nieuw leven inblazen bij Dimension Data. "Ik kan nog scoren in de herfst van mijn carrière", zegt de 32-jarige Tsjech.

  Roman Kreuziger werd in 2017 binnengehaald bij Mitchelton-Scott als luitenant van de broertjes Yates en Esteban Chaves. Dit seizoen cijferde hij zich in de Giro weg voor Simon Yates, die als rozetruidrager door het ijs zakte tijdens de slotweek.

   

  De komende 2 seizoenen verdedigt Kreuziger de kleuren van Dimension Data. "Die overstap betekent een frisse start voor mij", zegt Kreuziger. "Ik kom nu in de herfst van mijn carrière en ik denk dat ik nog altijd grootse prestaties kan leveren."

   

  Kreuziger werd dit seizoen 2e in de Amstel Gold Race (achter zijn toekomstige ploegmaat Valgren Andersen), 4e in de Waalse Pijl en 8e in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb voorlopig al een goed seizoen achter de rug. Maar mijn hoofddoel komt nog: het WK in Innsbruck."

  Dimension Data onthulde de transfer op Twitter