• home
 • video
 • pas verschenen

  Honda, zelf nog voetballer bij Melbourne Victory, wordt bondscoach van Cambodja

  Keisuke Honda.

  Honda, hier in actie op het WK in Rusland.

  Cambodja, de nummer 166 op de FIFA-ranking, heeft Keisuke Honda als bondscoach kunnen strikken. De 32-jarige Japanner voetbalt zelf nog, maar tekende voor twee jaar bij de Cambodjaanse voetbalbond. 

  Als voetballer verdedigt Keisuke Honda nog de kleuren van Melbourne Victory. De Japanner kwam daar deze zomer terecht na een passage bij het Mexicaanse Pachuca, waar hij sinds 2017 actief was. Voordien voetbalde de middenvelder onder meer voor het Nederlandse Venlo (2008-2010), het Russische CSKA Moskou (2010-2014) en het Italiaanse AC Milan (2014-2017).

   

  Honda verzamelde bij Japan 98 caps, maar zwaaide af na de uitschakeling op het WK door de Rode Duivels. Maar Honda zegt het interlandvoetbal dus niet helemaal vaarwel: hij is de komende twee jaar bondscoach van Cambodja.