Ga naar de inhoud

Gebroken ketting en lekke band houden Schurter niet van 6e Wereldbeker

 zo 12 augustus 2018 23:10
Mathias Flückiger
Dagwinnaar Mathias Flückiger schreeuwt het uit.

Wereldkampioen Nino Schurter heeft zich verzekerd van de eindzege in de Wereldbeker mountainbike. Daar kon pech niets aan veranderen in Canada.

Nino Schurter had deze week de Europese kampioenschappen laten schieten om topfit aan de start te staan in Mont-Saint-Anne, in Franstalig Canada. Het lukte de Zwitser niet. Hij werd ziek.

 

Toch stond Schurter aan de start in Mont-Saint-Anne. In de wedstrijd liep het nog eens mis. Eerst brak zijn ketting, daarna reed hij achteraan lek. Het belette de wereldkampioen niet om op de 7e plaats te eindigen, voldoende voor een 6e eindzege in de Wereldbeker.

 

De dagzege in Canada was voor zijn landgenoot Mathias Flückiger. Hij won voor de Italiaan Kerschbaumer en de Fransman Carod.

 

Jens Schuermans, eerder deze week 13e op de Europese kampioenschappen, finishte als 19e. Mathieu van der Poel was er niet bij. Hij reed vanmiddag naar EK-zilver op de weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.