• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona zwoegt zich naar Supercopa, Ter Stegen van antiheld naar held

  FC Barcelona.

  Barcelona wint de Supercopa voor de 13e keer.

  Barcelona heeft in Tanger de Spaanse Supercup naar zijn hand gezet. De kampioen en bekerwinnaar worstelde erg lang met Sevilla, dat in de slotminuten nog een penalty liet liggen. Barça won met 1-2. Thomas Vermaelen stond niet op het wedstrijdblad. 

  Barcelona en Sevilla waren voor hun Supercopa naar Tanger afgezakt, waar de eerste prijs van het seizoen voor het eerst in één wedstrijd beslist zou worden. In april had Barça zijn uitdager in de finale van de Copa del Rey nog ingeblikt met 0-5, maar vanavond werd het geen walk-over. 

   

  Integendeel, Sevilla klom snel op voorsprong dankzij Sarabia en Barcelona kon maar weinig klaarmaken. Vlak voor de pauze bracht Piqué de stand wel in evenwicht, maar aanvoerder Messi en zijn ploegmaats waren nog niet helemaal uit hun zomerslaap ontwaakt.

   

  Met een heerlijke schicht velde Dembélé dan toch een verdict, maar het venijn zat in de staart. Ter Stegen maakte zich te breed in zijn zestien, maar stopte de slappe elfmeter van Ben Yedder. Geen overuren in Marokko dus, Barcelona is weer een prijsje rijker.