• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige Sosa onttroont landgenoot Lopez nog in Ronde van Burgos

  Ivan Sosa.

  Sosa is bergop de sterkste.

  Colombia boven in de Ronde van Burgos: Ivan Sosa heeft de laatste etappe in de Spaanse rittenkoers gewonnen en is meteen ook de eindwinnaar. Het 20-jarige piepkuiken van Androni rekende op Lagunas de Neila af met landgenoot Miguel Angel Lopez. 

  Colombia grossiert dezer dagen in de jonge berggeiten die wel heel vroeg hun neus aan het venster steken. In de Tour de France verbaasde Egan Bernal (Sky) vriend en vijand, de Ronde van Burgos draaide uit op een Colombiaans onderonsje.

   

  Miguel Angel Lopez (Astana) had op de derde dag de ritzege en de leiderstrui opgeëist, maar op de slotdag moest hij de eindoverwinning nog afstaan aan zijn 20-jarige landgenoot Ivan Sosa (Androni) na een titanengevecht. 

   

  Het zoveelste Colombiaanse raspaardje was ongenaakbaar op de klim naar Lagunas de Neila en boekte zo de mooiste overwinning uit zijn carrière. 

  Overzicht Ronde van Burgos:

  • Rit 1: Francesco Gavazzi (Ita)
  • Rit 2: Matteo Moschetti (Ita)
  • Rit 3: Miguel Angel Lopez (Col)
  • Rit 4: Carlos Barbero (Spa)
  • Rit 5: Ivan Sosa (Col)
  • Eindwinnaar: Ivan Sosa (Col)