Benzema opende de score.

Real Madrid heeft zijn laatste oefenpot van het seizoen gewonnen. Real, dat woensdag voor de Europese Super Cup speelt tegen Atletico, rekende met AC Milan af in de Trofeo Santiago Bernabeu.

Real Madrid had voor zijn galawedstrijd AC Milan uitgenodigd, de nieuwe club van Gonzalo Higuain.

De Argentijn voetbalt nu bij Milan, nadat de spits door de komst van Cristiano Ronaldo tweede keuze bij Juventus was geworden. Tegen een Ronaldo-loos Real toonde Higuain zich al snel.

De Argentijn maakte tegen zijn ex-club na 4 minuten de gelijkmaker. 1-1 dus, want Benzema had na amper 2 minuten de score al geopend.

Na die blitzstart moesten de fans in het Bernabeu-stadion een tijdje op een doelpunt wachten, maar vlak voor de pauze tekende Bale toch voor de 2-1.

Thibaut Courtois kreeg de thuisaanhang niet te zien, Navas en Lunin namen de wedstrijd tussen de palen voor hun rekening. In de extra tijd legde Mayoral de 3-1-eindstand vast.