• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali heeft zijn ticket geboekt: "Ja, ik start in de Vuelta"

  Nibali zal er normaal bij zijn in de Vuelta.

  Nibali zal er normaal bij zijn in de Vuelta.

  5 weken nadat hij een ruggenwervel gebroken had in de Tour, zal Vincenzo Nibali normaal gezien starten in de Vuelta. "Zijn gewicht is hetzelfde als voor de start van de Tour", zegt zijn coach Paolo Slongo.

  "Op 22 augustus vlieg ik naar Spanje"

  Weinig mensen gaven Nibali (Bahrain-Merida) een paar weken geleden nog een waterkans om de start van de Vuelta te halen.

   

  De 33-jarige Italiaan kwam in de Tour ten val op een kolkende Alpe d'Huez. Nibali was blijven haken achter de draagriem van een camera van een supporter. Het verdict: een gebroken ruggenwervel.

   

  Nibali ging daags na de Tour succesvol onder het mes. Het leek een strijd tegen de klok te worden om zich klaar te stomen voor de Vuelta. Maar de kopman van Bahrain-Merida lijkt zeker van zijn zaak.

   

  "Ja, ik rijd de Vuelta", zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport. "Mijn ticket naar Malaga (startplek van de Vuelta) is al geboekt. Op 22 augustus vlieg ik naar Spanje."

   

  "Zijn gewicht is ongeveer hetzelfde als voor de Tour-start", zegt zijn coach Paolo Slongo. "Tien dagen geleden hadden we zeker willen tekenen voor deze situatie."