Ga naar de inhoud

Belgische triatleten knokken zich naar brons in aflossingswedstrijd

Het Belgische kwartet viert het brons.

Op de Europese Kampioenschappen in Glasgow hebben de triatleten ons land een 16e medaille geschonken. In de landenwedstrijd behaalden The Belgian Hammers (Claire Michel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel) brons. Het goud was voor Frankrijk.

Van Riel maakt het af

In de landenwedstrijd moeten 4 triatleten per land 300 meter zwemmen, 5,9 kilometer fietsen en anderhalve kilometer lopen.

 

Claire Michel mocht de debatten openen voor België. En dat deed ze met verve. Zij wisselde als eerste.

 

Ook Jelle Geens hield stand in de kop van de wedstrijd. Hij gaf, net achter de snelle Spanjaard Alarza, de fakkel als tweede door aan Valerie Barthelemy.

 

Zij kreeg af te rekenen met Europees kampioene Nicola Spirig. De Zwitserse haalde zwaar uit in het fietsen en wisselde als eerste. Ook de Française Beaugrand was sterker dan Barthelemy.

 

Frankrijk en Zwitserland bikkelden om goud, Marten Van Riel kreeg de opdracht om het brons binnen te halen. En dat deed hij. In het zwemmen en het fietsen kreeg hij een Hongaar naast zich, maar in de afsluitende 1.500 meter liep hij hem er vlot af.

 

Voor Van Riel was het zijn tweede bronzen medaille op een rij. Gisteren werd hij al 3e in de individuele triatlon.

Uitslag triatlonestafette Europese kampioenschappen.

Belgisch triatlonteam zwemmen (300 m) fietsen (5,9 km) lopen (1,5 km)
1) Claire Michel 9e 4e 1e
2) Jelle Geens 2e 1e 2e
3) Valerie Barthelemy 2e 2e 3e
4) Marten Van Riel 3e 3e 3e

Van Riel: "Ik moest het werk van ploegmaats eigenlijk maar afwerken"

Marten Van Riel maakte het werk van de andere Belgen netjes af. "Dit is heel fijn, vooral dat we dit als team kunnen delen", glunderde Van Riel, die ook gisteren al in de medailles viel.

 

"Ik moest het eigenlijk enkel afwerken, want mijn ploegmaats hadden me in een positie gebracht waarbij een medaille mogelijk was. We hebben een mooi team en ik ben heel trots op hen."

 

Van Riel was lange tijd onzeker met pijn aan zijn voet. "Ik had vanochtend wat meer pijn, maar er was een kans op een medaille en ik wilde dit niet laten schieten. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het is echt zalig om dit met hen te kunnen delen. Nu volgt zeker een feestje."

Claire Michel lost als eerste af:

Jelle Geens geeft fakkel als tweede door:

Barthelemy krijgt duw van Spaanse:

Van Riel snelt naar brons: