• home
 • video
 • pas verschenen

  Het antwoord van de zwemfederatie: "Wel knowhow"

  Kimberly Buys

  Kimberly Buys is de enige Belgische op het EK-podium.

  De Vlaamse zwemfederatie (VZF) is het niet eens met de kritiek van onze co-commentator Sidney Appelboom. "We hebben positieve benadering nodig", reageert de VZF.

  Sidney Appelboom was na de Europese kampioenschappen scherp voor het zwembeleid in ons land. "Ongegronde commentator", reageert de Vlaamse zwemfederatie op Twitter.

   

  "De Vlaamse  trainers hebben de knowhow en behaalden topresultaten met onze zwemmers. Dat leert de olympiade voor de Spelen van Rio ons."

   

  "We hebben positieve benadering en vertrouwen nodig", benadrukt de VZF. "En wat de topsportschool betreft: 10 van de 13 Vlaamse zwemmers hebben er een oplieiding genoten. Geen doorstroom?"

  Buys: "Bij mijn club is de knowhow er"

  Kimberly Buys was in Glasgow de enige Belgische op het podium. Ook zij reageert.

   

  "De knowhow is er wel hoor. En dan spreek ik over mijn ervaringen bij mijn club Brabo. Ik ben trots hoe we deze moeilijke week met brons hebben afgesloten, trots op onze youngster Fleur Vermeiren haar mooie EJK. Trots op onze zilveren Pieter  (timmers, red) die helaas nu thuis ziek zat."

   

  Daar is Sidney Appelboom het mee eens. "Mijn kritiek is voor de liga's en de bons bedoeld", antwoordt hij. "Ik zal de club die ons na 20 jaar een olympische en na 18 jaar een EK-medaille schonk niet betichten van een gebrek aan knowhow."

   

  "Misschien moeten ze dit succesprogramma meer ondersteunen", voegt hij eraan toe.