• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mourinho is het grootste probleem van Manchester United"

  Vanavond gaat de Premier League weer van start, met Manchester United-Leicester. Play Sports-commentator Wim Heidbüchel denkt dat de concurrentie voor Manchester City vooral van Liverpool zal komen.

  Manchester City

  Manchester City won vorig seizoen de titel met een straatlengte voorsprong en is ook nu weer de grote favoriet. "City is nauwelijks versterkt, maar ook nauwelijks verzwakt", vindt Wim Heidbüchel. "Ze hebben enkel Mahrez erbij gehaald, maar dat is meer een versterking in de breedte."

   

  "City zal dus ongeveer even sterk of misschien zelfs iets sterker zijn, want de chemie tussen de spelers en de trainer zal alleen maar beter worden."

  Belangrijkste transfers Manchester City

  IN

  Riyad Mahrez (Leicester)
   

  OUT

  Joe Hart (Burnley)
  Yaya Touré (vrije transfer)
  Angeliño (PSV)

  Liverpool

  "Het gevaar voor Manchester City zal van Liverpool komen", zegt Wim Heidbüchel. "Klopp heeft al 1,5 jaar kunnen bouwen en heeft ook ongelooflijk kunnen inkopen. Liverpool heeft het meeste geld uitgegeven, met onder meer Shaqiri en Alisson als bekendste namen. De vraag is of het meteen zal klikken en ze de kloof met City kunnen dichten."

  Belangrijkste transfers Liverpool

  IN

  Alisson (AS Roma)
  Xherdan Shaqiri (Stoke City)
  Fabinho (Monaco)
  Naby Keita (Leipzig)

   

  OUT
  Emre Can (Juventus)
  Danny Ward (Leicester)

  Manchester United

  Manchester United speelt de voorbije jaren al te vaak een bijrol in de Premier League en daar ziet Heidbüchel niet meteen verandering in komen. "De sterren staan niet al te gusntig. Het heeft geen grote transfers gedaan, zeker niet de transfers die José Mourinho wou."

   

  "Mourinho wordt het grootste probleem van United. Zoals zo vaak in zijn carrière is het 3e seizoen bij een club het seizoen te veel. Dan begint hij zijn eigen persoon belangrijker te vinden dan de club, begint hij ruzie te zoeken met het bestuur en zijn spelers,... Ik vrees voor de goeie sfeer in de kleedkamer. Maar wie weet kunnen spelers als Lukaku, Pogba en Sanchez elkaar ook ondanks Mourinho vinden."

  Belangrijkste transfers Manchester United

  IN
  Fred (Sjachtjor Donjetsk)

  Diogo Dalot (Porto)

  OUT
  Daley Blind (Ajax)
  Michael Carrick (pensioen)

  Chelsea

  Chelsea verloor Thibaut Courtois, maar behield Eden Hazard. "Het trok vooral Sarri aan, een coach om naar uit te kijken. Hij heeft mooie dingen laten zien bij Napoli, maar lukt dat ook bij een club als Chelsea, met een ongeduldige eigenaar als Abramovitsj? Ik hoop dat hij de tijd krijgt om het mooie spel van bij Napoli over te planten op Chelsea. Wat dat betreft is het een godsgeschenk dat Hazard is gebleven."

  Belangrijkste transfers Chelsea

  IN
  Jorginho (Napoli)
  Kepa Arrizabalaga (Bilbao)
  Pierre Ekwah (Nantes)
  Mateo Kovacic (Real Madrid)

   

  OUT

  Thibaut Courtois (Real Madrid)
  Jérémie Boga (Sassuolo)

  Tottenham

  Tottenham deed geen enkele transfers, ook nauwelijks aan de uitgaande kant. "Alderweireld kan nog vertrekken, maar dat moet dan naar het buitenland zijn. Ik hoop dat hij nog door 1 deur kan met coach Pochettino en dat hij weer een basisplaats krijgt. Anders is dat jammer voor zo'n talent."

   

  "Pochettino blijft er rustig onder dat er geen spelers zijn aangetrokken. "Als je geen spelers kunt halen die je selectie beter maken, haal je beter geen spelers", zegt hij. Hij zeurt in ieder geval niet zoals Mourinho. Ik denk dat Tottenham weer meedoet voor de top 4, maar niet voor de top 2. Het zal de kloof met City niet kunnen verkleinen en Liverpool zal nog verder weglopen."

  Belangrijkste transfers Tottenham

  IN
  -

  OUT
  Reo Griffiths (Lyon)
  Keanan Bennetts (Mönchengladbach)

  Arsenal

  Bij Arsenal beginnen ze na het afscheid van Arsène Wenger aan een nieuw tijdperk. "De eigenaar van Arsenal heeft nu ook alle aandelen in handen, waardoor hij nog minder verantwoording moet afleggen. De fans vinden dat Kroenke de club als een geldkoe beschouwt."

  "Ik vrees dat ze gelijk hebben: Arsenal heeft niet fors ingekocht. Het zijn zeker niet de namen waarvan je zegt: hiermee doen ze weer mee voor de titel. Het wordt knokken om weer in de top 4 te geraken, iets wat de voorbije 2 jaar niet is gelukt."

  Belangrijkste transfers Arsenal

  IN
  Stephan Lichtsteiner (Juventus)
  Bernd Leno (Leverkusen)
  Sokratis Papastathopoulos (Dortmund)
  Lucas Torreira (Sampdoria)

  OUT
  Santi Cazorla (Villarreal)
  Lucas Perez (West Ham United)
  Jack Wilshere (West Ham United)
  Per Mertesacker (pensioen)

  De promovendi

  Wolverhampton, Fulham en Cardiff zijn de nieuwkomers in de Premier League. Wat mogen we van hen verwachten? "De nieuwkomers worden steevast tot de degradatiekandidaten gerekend, maar ze hebben fors ingekocht. Ik denk dat er 7 à 8 kandidaten zijn voor de degradatie. Ik kijk dan vooral ook naar teams als Southampton, Huddersfield en Brighton, die zich niet echt versterkt hebben. Zij moeten uitkijken."

  De revelatie

  Elk seizoen is er ook een club die boven zichzelf kan uitstijgen of die zich kan mengen in het debat om de Europese tickets. "Ik denk dat West Ham wel eens kan meedoen voor de top 6, misschien wel de top 4. Met Pellegrini hebben ze een ervaren coach binnengehaald en ze deden een paar mooie aankopen zoals Wilshere en Lucas Perez. Als dat snel klikt en de fans kunnen zich eindelijk verzoenen met het olympiche stadion, dan kunnen ze lang meedoen."