• home
 • video
 • pas verschenen

  Lijnrechter aangevallen door fans, moet gehecht worden aan het hoofd

  Sturm Graz lijnrechter

  De arme man werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

  In de Europa League-wedstrijd tussen Sturm Graz (Oos) en AEK Larnaca (Cyp) moest een lijnrechter afgevoerd worden naar het ziekenhuis, nadat een supporter iets naar zijn hoofd had gegooid. De man moest gehecht worden. 

  De wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tussen Sturm Graz en Larnaca moest gisterenavond even stilgelegd worden toen de Zweedse lijnrechter Fredrik Klyver naar de grond ging. De man kreeg voorwerpen naar zijn hoofd geslingerd, waardoor hij gehecht moest worden. 

   

  In een statement op zijn website spreekt Sturm Graz nu zijn ongenoegen uit over het incident. "Dit gedrag valt in geen geval te accepteren. Dit schaadt de reputatie van het voetbal en van onze club. Fair play is onze topprioriteit. Het spijt ons dat we vandaag vele voetbalfans teleurgesteld hebben", zegt de club.

  Match toch verdergezet, Larnaca wint

  Stefan Johannesson, hoofd van de Zweedse FA, vond het zeer vreemd dat de wedstrijd niet afgelast werd. "Het is blijkbaar de UEFA die beslist. Persoonlijk begrijp ik deze keuze niet, in Zweden was deze wedstrijd altijd afgelast."

   

  De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-2 voor Larnaca, met onder meer een doelpunt van Ivan Trickovski, een oude bekende van Club Brugge en Waasland-Beveren. 

  Sturm Graz veroordeelt de actie