• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge laat Scholz terugkeren naar Denemarken

  Alexander Scholz

  Scholz speelde sinds 2013 in België.

  Na 5 jaar België keert Alexander Scholz terug naar Denemarken. Club Brugge verkoopt zijn centrale verdediger aan FC Midtjylland, de regerende landskampioen in Denemarken.

  Alexander Scholz speelde nog maar enkele maanden in Brugge, nadat de landskampioen hem in januari losweekte bij Standard. Zijn overgang werd toen gelinkt aan een mogelijke terugkeer van Michel Preud'homme naar Standard, een overgang die ondertussen ook plaatsgevonden heeft. Club kreeg korting in ruil voor een verlaagde afkoopsom voor Preud'homme. 

   

  Bij Club kon hij echter nooit een basisplaats veroveren. Hij kwam slechts zeven keer in actie in Brugge. Eerder speelde Scholz bij Lokeren en Standard. De Deen won met beide clubs de Beker van België, in de finale met Lokeren tegen Zulte Waregem maakte hij het enige doelpunt.

  Scholz in, Sanneh out?

  Scholz keert dus nu terug naar zijn thuisland, waar hij een contract voor vijf jaar getekend heeft bij Midtjylland, de Deense landskampioen. Misschien bewijst Club hiermee Anderlecht een dienst, want de Brusselaars hebben naar verluidt interesse in Midtjylland-verdediger Sanneh. Met Scholz halen de Denen alvast een (mogelijke) vervanger in huis.