• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voor Courtois is het goed nieuws dat Zidane weg is bij Real"

  Thibaut Courtois

  Thibaut Courtois is terug in Madrid, maar nu bij Real.

  Thibaut Courtois trekt vanaf dit seizoen het shirt van de Koninklijke aan. "Dit is een geweldige transfer voor hem, hoger kun je eigenlijk niet meer geraken", zegt Wim De Coninck.

  Het stond al een tijdje in de sterren geschreven, maar uiteindelijk is het Thibaut Courtois toch gelukt zijn transfer naar Real af te dwingen. "Een geweldige transfer, want Real is de beste ploeg ter wereld", zegt analist Wim De Coninck, zelf ex-doelman. "Hoger kun je eigenlijk niet meer geraken."

   

  Toch is het Real waar Courtois belandt niet meer dat van de voorbije 3 seizoenen, toen het telkens de Champions League won: trainer Zidane is weg, Ronaldo is weg en ook Modric zou vertrekken. "Het werd tijd dat er wat gewisseld werd, want de ploeg leek wat volgevreten. In de CL konden ze het nog opbrengen, maar in de competitie hadden ze het moeilijk om dat hoge niveau te bereiken."

   

  "Voor Courtois is het goed dat Zidane weg is, want hij was een geweldige voorstander van doelman Keylor Navas. Die wisselde schitterende prestaties af met heel zwakke. Vandaar dat ze op zoek zijn gegaan naar een grote keeper, genre Courtois. Die wist wel dat hij een goed WK moest spelen, om onder meer concurrenten als Alisson de loef af te steken."