Ga naar de inhoud

meest recent

      Tottenham doet geen enkele transfer: "Tevreden met onze ploeg"

       do 9 augustus 2018 18:30
      Tottenham-coach Mauricio Pochettino
      Tottenham-coach Mauricio Pochettino

      De Engelse transfermarkt is sinds 18u gesloten en Tottenham heeft de transferperiode afgesloten zonder één enkele transfer te doen. "Je mag geen transfers doen om transfers te doen", vindt coach Mauricio Pochettino.

      Dat een club geen enkele transfer doet, nota bene in de competitie bij uitstek waar geld regeert, is erg opvallend. "Voor sommigen is het moeilijk te begrijpen waarom Tottenham niemand gekocht of verkocht heeft, maar in voetbal moet je soms anders doen dan de anderen. Wij zijn tevreden over onze ploeg", zegt coach Mauricio Pochettino.

       

      Tottenham deed wel een vergeefse poging om middenvelder Jack Grealish los te weken bij Aston Villa. "Als je je ploeg niet sterker kunt maken, is het beter om ze samen te houden. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Dan moet je het loslaten en geloven in je eigen manier van werken."

       

      "We mogen geen transfers doen om transfers te doen. We zullen competitief zijn, daar twijfel ik niet over."

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      "Sommige jongens hebben nog wat tijd nodig"

      Tottenham kan wel nog altijd rekenen op zijn goudhaantjes Harry Kane en Dele Alli. "De club heef een enorme inspanning gedaan om hun contracten te verlengen", zegt Pochettino, die in de voorbereiding wel veel internationals moest missen.

       

      "Maar ik ben heel tevreden over de manier waarop ze maandag teruggekeerd zijn. Sommige jongens zullen al klaar zijn om op de bank te zitten, maar anderen hebben nog wat tijd nodig."

       

      Tottenham opent zijn seizoen zaterdag met een uitwedstrijd bij Newcastle. In september nemen de Spurs ook hun intrek in hun nieuwe thuishaven. Dat gebeurt op 15 september in de topper tegen Liverpool.

      Harry Kane en Dele Alli
      Harry Kane en Dele Alli
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.