• home
 • video
 • pas verschenen

  Parma mag dan toch zonder puntenaftrek aan Serie A beginnen

  Parma dwong vorig seizoen de promotie af.

  Parma dwong vorig seizoen de promotie af.

  Parma mag gewoon met 0 punten aan het nieuwe seizoen in Italië beginnen. De club had na een vermeend geval van wedstrijdvervalsing een aftrek van 5 punten gekregen, maar die is in beroep ongedaan gemaakt.

  Parma promoveerde van de Serie B naar de Serie A, maar er werd een onderzoek geopend nadat gebleken was dat aanvaller Emanuele Calaio via WhatsApp aan enkele Spezia-spelers gevraagd had om niet voluit te gaan. Calaio zelf hield altijd vol dat het om een geintje ging.

   

  De Italiaanse bond kon er niet om lachen en besliste dat Parma het seizoen in de Serie A moest beginnen met -5 punten. De 36-jarige Calaio werd voor 2 jaar geschorst en kreeg ook een boete van 20.000 euro.

   

  In beroep luidde het verdict minder streng. De puntenaftrek van Parma wordt kwijtgescholden en Calaio mag vanaf 1 januari opnieuw voetballen. De aanvaller moet wel zijn boete van 20.000 euro betalen.