• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Dendoncker verlaat Anderlecht voor Wolverhampton

  Leander Dendoncker in zijn nieuwe shirt

  Leander Dendoncker in zijn nieuwe shirt.

  Leander Dendoncker verhuist naar de Premier League. De middenvelder heeft een contract getekend bij de ambitieuze promovendus Wolverhampton. "De andere Rode Duivels vertelden me dat ik zeker de stap naar de Premier League moest zetten. Het is een droom die uitkomt."

  Op de slotdag van de transferperiode in Engeland heeft Leander Dendoncker dan toch nog zijn zin gekregen met een overstap naar de Premier League. Wolverhampton, vorig seizoen kampioen in de Engelse tweede klasse, huurt de Rode Duivel voor één seizoen van Anderlecht en zal de middenvelder volgende zomer verplicht overnemen van paars-wit.

   

  "Leander verlaat Anderlecht door de grote poort, met twee landstitels en evenveel Supercups op zak. Veel succes, Sportingboy, je gaat een grote toekomst tegemoet", schrijft Anderlecht op zijn website.

  Dendoncker: "Andere Duivels zeiden me dat ik in Premier League beter zou worden"

  "Dit is een fantastische zomer geweest", vertelde Dendoncker in zijn eerste interview als speler van Wolverhampton. "Een WK spelen is de droom van elke voetballer. Met een klein landje als België zijn we heel ver geraakt. Ik ben trots op ons team en ons land."

   

  "Ik was de enige speler in de Belgische selectie die nog in de Jupiler Pro League speelde. Deze transfer naar de Premier League is ook een droom die uitkomt. Of ik raad gekregen heb van de andere Rode Duivels? Ze zeiden dat ik de stap moest zetten omdat dit de grootste competitie ter wereld is. Ze vertelden me dat ik hier beter zou worden. We zullen zien. Ik ben alleszins enthousiast om te beginnen."

   

  "Ik heb de club vorig jaar gevolgd. Wolverhampton pakte veel punten, maar speelde ook mooi voetbal. Het is een ambitieuze club. Ik zal mijn uitsterste best doen om hier snel te passen. Ik ben een middenvelder, maar kan ook als verdediger spelen. Ik speel waar de coach me nodig heeft. Ik zal proberen om de fans snel te overtuigen. Ik kan niet wachten om te beginnen."

  Voorzitter Marc Coucke wenst Dendoncker veel succes