• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe ploeg Van Avermaet richt pijlen op Tourwinnaar Thomas

  Van Avermaet en Thomas

  Rijden Van Avermaet en Thomas volgend jaar zij aan zij?

  De CCC-ploeg rond Greg Van Avermaet krijgt beetje bij beetje meer vorm, maar met Geraint Thomas hoopt de Poolse ploeg nog een klepper binnen te halen voor het rondewerk. "We hebben Geraint een aanbieding gedaan", zegt ploegleider Piotr Wadecki aan Cyclingnews.

  CCC neemt volgend seizoen een deel van de renners van BMC over én de WorldTour-licentie van de ploeg. Greg Van Avermaet wordt de kopman voor de klassiekers, maar voor het rondewerk is het team nog naarstig op zoek naar een grote naam. Met Geraint Thomas, wiens contract bij Sky afloopt, hoopt het die gevonden te hebben.

   

  "Het klopt dat we met zijn manager gesproken hebben en Thomas een contract hebben aangeboden", zegt CCC-ploegleider Piotr Wadecki aan Cyclingnews. "We zoeken nog iemand voor de rondes, dus waarom proberen we het niet bij Geraint, dachten we."

   

  "Bij ons zou hij in ieder geval de absolute kopman zijn voor de Tour. Dat is duidelijk. Terwijl ik niet weet of dat zo duidelijk zal zijn bij Sky. Onze aanbieding ligt op tafel, we wachten nu op het antwoord van Geraint."