• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-preses Lambrecht: "De nul moet dringend weg"

  Omri Ben Harush en Djordje Jovanovic met hun nieuwe shirt.

  Omri Ben Harush en Djordje Jovanovic met hun nieuwe shirt.

  Lokeren staat na 2 speeldagen nog zonder punten en slikte bovendien al  7 goals. "We moeten snel weg uit de degradatiezone", zegt voorzitter Roger Lambrecht, die donderdag wel twee nieuwkomers mocht presenteren.

  Een plaats in de middenmoot is de ambitie van Lokeren, maar na 2 speeldagen kampeert de ploeg van Roger Lambrecht in de kelder van het klassement. "Het is niet goed", geeft de bijna 87-jarige voorzitter toe.

   

  "Natuurlijk hoopten we op een beter resultaat dan die 0 op 6, maar het is nu zo. Ons doel was een rustig seizoen rond de 8e plaats. Die ambitie wordt niet herzien. Het is aan Peter Maes om het onderste uit de kan te halen."

   

  "Ik reken alvast op een reactie van de groep tegen STVV. De nul moet dringend weg. We moeten uit de degradatiezone en zo snel mogelijk weer meespelen met de betere clubs van onze competitie."

  Roger Lambrecht

  Roger Lambrecht

  Servische spits en Israëlische linksback

  Om die nul weg te vegen, kan Lokeren vanaf nu een beroep doen op twee nieuwkomers: de Serviër Djordje Jovanovic en de Israëliër Omri Ben Harush. Jovanovic is een amper 19-jarige centrumspits die overkomt van Partizan Belgrado en tekende een contract voor 1 seizoen met een optie voor een extra seizoen.

   

  "Ik had ook enkele aanbiedingen van andere clubs, maar ik heb voor Lokeren gekozen. Ik ben Servisch jeugdinternational en wil progressie blijven maken. Ik hou niet zo van vergelijkingen, maar als je me met iemand moet vergelijken, dan met Aleksandar Mitrovic. Ik hoop hier echt het beste van mezelf te geven."

   

  Ben Harush (28) is een linksachter die overkomt van Macabi Haifa en aan zijn eerste buitenlandse avontuur begint. "Ik speelde wel al Europees voetbal en met de nationale ploeg, maar in clubverband is dit nieuw voor mij. Ik ga deze uitdaging graag aan. Ik ben fit en meteen inzetbaar."

  Omri Ben Harush (l) en Djordje Jovanovic

  Omri Ben Harush (l) en Djordje Jovanovic

  Maes: "We krijgen te veel goals binnen"

  Lokeren-coach Peter Maes weet nog niet of hij zijn twee nieuwkomers zaterdag al meteen voor de leeuwen gaat gooien. "Jovanovic is nog maar 19 jaar. Dat is jong en hij moet nog wat stappen zetten, maar je ziet dat die jongen talent heeft. Dat we hem en Ben Harush konden strikken, was een opportuniteit", zegt Maes.

   

  "Ben Harush heeft zijn leeftijd en zijn gestalte mee. Hij verzamelde ook al een pak caps bij de nationale ploeg. Met de komst van deze twee jongens wil ik opnieuw stevige concurrentie krijgen in de ploeg. Tegen STVV wil ik een resultaat boeken. We krijgen te veel goals binnen en dat moet veranderen. Ik wil weer een "over-mijn-lijk-mentaliteit zien."

  Peter Maes

  Peter Maes