• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Eden heeft me gefeliciteerd, zou top zijn als hij ook kwam"

  Thibaut Courtois kwam vanmiddag binnen langs de grote poort bij Real Madrid. Onze nationale doelman stond ook een eerste keer de pers te woord als een speler van De Koninklijke

  Courtois blonk van trots bij zijn voorstelling. "Ik had vroeger als kind een shirt van Iker Casillas. Dit is dus echt wel een droom die uitkomt. Dit is een nieuwe kans in mijn carrière die ik moest grijpen. Mijn doel? Deze club heeft al veel gewonnen en wil dat blijven doen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen."

   

  Wanneer wist Courtois dat er een aanbod van Real zou komen? "Als je goed speelt, weet je dat er op een dag een grote club kan komen. Door mijn situatie bij Chelsea (Courtois had er nog maar een contract voor 1 jaar, red.) waren er veel aanbiedingen. Ook aanbiedingen die financieel nog beter waren. Maar dat was niet het belangrijkste. Ik wou ook dicht bij mijn kinderen zijn. En als Real belt, moet je niet twijfelen."

   

  "Er is mij hier geen basisplaats beloofd en ik weet ook niet welk shirtnummer ik krijg. Je moet tonen op training dat je je plek waard bent. Het is aan de trainer om te beslissen. Ik zat in een soortgelijke situatie toen ik bij Chelsea kwam met Petr Cech."

  Ze hebben me hier geen basisplaats beloofd. Ik moet tonen op training dat ik mijn plek waard ben.

  Thibaut Courtois

  "Ik zou Hazard altijd bij mij willen hebben op het veld"

  De eerste match van Courtois zou al meteen tegen Atletico Madrid kunnen zijn. De Europese Supercup staat op 15 augustus op het programma. "Dat is al snel, maar ik ben klaar. Ik heb de afgelopen week al getraind. Dat zou een mooie match kunnen zijn. Ik heb nog veel respect voor Atletico. Ik heb daar een mooie tijd beleefd, maar nu is Real mijn thuis."

   

  "Ook voor Chelsea heb ik veel respect. Ik wil iedereen bedanken voor mijn jaren daar. Ik begrijp dat de fans nu boos zijn, maar ik hoop dat ze op termijn goeie herinneringen aan mij zullen hebben. Tijdens mijn jaren in Engeland ben ik volwassener geworden en fysiek sterker. Mijn beste jaren komen nu."

   

  Thibaut Courtois kreeg uiteraard ook vragen over Eden Hazard. "Ik heb hem al gehoord. Hij heeft me gefeliciteerd. Hij is heel blij voor mij want hij weet dat dit mijn droom was. Het is een fantastische speler. Ik zou hem altijd bij mij willen hebben. Het zou top zijn als hij naar hier zou komen."