• home
 • video
 • pas verschenen

  BMC blijft leegstromen: Stefan Küng kiest voor Groupama-FDJ

  Stefan Küng reed al zijn hele profcarrière, sinds 2015, voor BMC.

  BMC ziet nog een pion andere oorden opzoeken: de Zwitser Stefan Küng heeft wel oren naar het project van Groupama-FDJ en tekent voor twee seizoenen. De leegloop bij BMC duurt dus voort.

  BMC gaat volgend jaar samen met het Poolse CCC-Sprandi Polkowice, met Greg Van Avermaet als speerpunt. Maar niet iedereen heeft zin in dat project. Onder anderen Tejay van Garderen (EF-Drapac), Rohan Dennis (Bahrain-Merida), Loïc Vliegen (Wanty-Groupe Gobert) en Simon Gerrans (einde carrière) verlaten de Zwitserse wielerformatie.

   

  En het lijstje wordt nog wat langer want ook Stefan Küng neemt afscheid van BMC. Vanaf 2019 rijdt de Zwitserse hardrijder voor Groupama-FDJ. Hij tekent voor twee seizoenen bij het Franse WorldTour-team. 

   

  "Küng is een renner die altijd veel zin heeft om te koersen", zegt ploegleider Marc Madiot. "Hij weet hoe hij de anderen pijn kan doen en met zijn neus in de wind kan rijden. Renners als hem hebben we nodig. Hij is nog heel jong, maar is toch al klaar om onze leider te zijn in rittenwedstrijden van een week met een tijdrit."

  Pierre Rolland kiest voor Vital Concept

  Pierre Rolland (31), al jaren een vaste waarde in het peloton, rijdt in 2019 in het shirt van het Franse procontinentale team Vital Concept. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. "Ondanks mijn negen deelnames aan de Tour, twee Giro's en drie Vuelta's heb ik nog veel onvervulde dromen", zei Rolland.

   

  De Fransman, met twee Touretappes en een rit in de Giro op zijn palmares, wordt bij Vital Concept een ploegmaat van onze landgenoten Kris Boeckmans, Bert De Backer en Jonas Van Genechten.