• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings mist finale op duizendste van een seconde: "Rot, heel zuur"

  12"94 volstond verrassend genoeg niet voor Eline Berings.

  Eline Berings heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100m horden op de Europese kampioenschappen atletiek. Ze kwam amper een duizendste van een seconde tekort. "Het niveau is onwaarschijnlijk", reageert ze.

  Onder de 13 seconden duiken in de halve finales en het ticket voor de finale is zo goed als binnen. Althans, dat werd toch gedacht bij aanvang van de 100m horden. Eline Berings liet zoals verwacht 12"94 optekenen, maar in een razendsnelle reeks leverde dat slechts de vierde plek op.

   

  Met de voorlopig tweede verliezende tijd mocht Berings nog hopen op een plekje in de finale, maar ze moest de tijden in de laatste halve finale afwachten. Ook daar bleek 12"94 de norm, dus moest de jury naar de duizendsten kijken. Tot grote teleurstelling van Berings trok ze aan het kortste eind. 

  Berings: "Rot, maar ik kan mezelf niets verwijten"

  "Ik zou de fotofinish wel nog eens willen zien", zei Berings. "Dit is enorm rot, maar ik had ook sneller moeten lopen. Normaal zit ik met 12"94 in de finale, maar de concurrentie is groot. Ik had op voorhand gezegd dat ik heel hard zou moeten lopen."

   

  "Het niveau in de halve finales is onwaarschijnlijk. Dat is slechts in één nummer zo, en dan moet het net mijn discipline zijn. Ik heb alles gegeven, maar ik kan mezelf niets verwijten."

   

  "Het is balen, zeker na zo'n seizoen en zo hard werken. Het is momenteel heel zuur, maar het leven gaat verder. Ik zal met pijn in het hart naar de finale kijken. Het is rot, een grote teleurstelling, maar ik ben op mijn waarde geklopt."