• home
 • video
 • pas verschenen

  Zweed Hamren is de nieuwe bondscoach van IJsland

  Erik Hamren

  Erik Hamren

  Erik Hamren volgt Heimir Hallgrimsson op als bondscoach van IJsland. De 61-jarige Zweed was in het verleden onder meer bondscoach van zijn land.

  IJsland zocht een nieuwe bondscoach na het vertrek van Heimir Hallgrimsson, die na het WK zelf zijn vertrek aankondigde. IJsland overleefde in Rusland de groepsfase niet in een poule met Kroatië, Argentinië en Nigeria.

   

  Erik Hamren was tussen november 2009 en juli 2016 bondscoach van Zweden. Hij loodste zijn land in die periode naar de EK's van 2012 en 2016. De voorbije maanden was hij technisch directeur bij de Zuid-Afrikaanse club Mamelodi Sundowns.

   

  Hamren is niet de eerste Zweedse bondscoach van IJsland. In 2016 waren de IJslanders de toernooiverrassing op het WK onder de Zweedse coach Lars Lagerbäck. IJsland haalde toen de kwartfinales op zijn eerste grote toernooi.

   

  Voor Hamren wordt de eerste opdracht de Nations League. Op 8 september speelt IJsland uit bij Zwitserland en op 11 september voor eigen volk tegen de Rode Duivels.