• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Wil leider zijn bij Dortmund en ik wil Duits leren"

  Axel Witsel

  Axel Witsel: "Het was toch wat stressen de eerste dag."

  Axel Witsel heeft zijn eerste dagen bij Dortmund erop zitten en heeft voor de gelegenheid ook voor het eerst met de pers gepraat. Nog niet in het Duits, al wil de Rode Duivel dat wel onder de knie krijgen.

  Dat Borussia Dortmund Axel Witsel goed kan gebruiken, werd gisteravond in de oefenmatch tegen Napoli (zonder Mertens) duidelijk. Dortmund ging met 1-3 de boot in, zo zag ook de nieuwkomer vanuit de tribune.

   

  "Dortmund heeft een pak jonge en getalenteerde spelers", zegt Witsel. "Ik wil hen mijn ervaring bijbrengen, ook al ben ik zelf ook nog maar 29 jaar. Ik probeer een leider te zijn op het veld."

   

  Witsel speelde al in België, Portugal, Rusland en China, maar nu dus pas voor het eerst in een Europese topcompetitie. "Ik vind dat ik nu de ideale leeftijd heb om die stap te zetten, omdat ik al wat meer ervaring heb. Iedereen die profvoetballer wordt, droomt ervan om ooit in zijn topcompetitie aan de slag te kunnen. Dortmund toonde dat het mij graag wou, dat vond ik belangrijk."

   

  Ondanks de ervaring is het voor Witsel toch ook wat wennen. "De eerste dag is stressen, want alles is nieuw. Maar iedereen heeft mij hartelijk ontvangen. Vandaag voel ik me hier al beter thuis. Ik probeer met iedereen een beetje te praten, al wordt het belangrijk dat ik ook Duits leer."