• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal heeft met Caleb Ewan vervanger voor Greipel beet

  Caleb Ewan

  Treedt Ewan in de voetsporen van McEwen?

  Lotto-Soudal heeft de komst van Caleb Ewan officieel aangekondigd. De jonge Australische sprinter moet het vertrek van André Greipel opvangen bij de ploeg.

  Caleb Ewan schoot al op jonge leeftijd als een komeet naar het firmament, met tal van overwinningen, vooral in zijn vaderland Australië. Maar bij Lotto-Soudal, dat met onder meer Robbie McEwen en André Greipel een puike sprinttraditie heeft, wil Ewan een stap hogerop zetten op de sprintersladder.

   

  "Ik vind dit een logische beslissing", zegt Ewan, die ook verwijst naar de vele zeges van zijn landgenoot McEwen. "Maar we hebben veel werk voor de boeg om er een perfect huwelijk van te kunnen maken. Ik had het gevoel dat ik bij Mitchelton-Scott een weg was ingeslagen die niet de juiste was voor mij. Maar ik heb er de voorbije 4 jaar veel geleerd."

   

  "Er zijn veel goeie, jonge sprinters, maar er is niet 1 ploeg die erbovenuit steekt in de sprint. Lotto-Soudal heeft in ieder geval de ervaring en de honger om een sterke ploeg rond mij te bouwen. Dit is een veeljarenplan, maar ik wil in mijn eerste jaar wel al graag een paar mooie resultaten halen."

  Sergeant: "Met sprinter kun je heel jaar door scoren"

  "We hebben veel gesproken over het tijdperk na Greipel", zegt manager Marc Sergeant. "Net zoals met André in 2011 hebben we voor een sprinter met potentieel gekozen. Met een sprinter kun je een heel jaar door scoren. Bovendien moet je voor een klassementsrenner steviger in de buidel tasten."

   

  "Tijdens onze gesprekken viel me op hoe slim en aangenaam Caleb is. Maar hij is duidelijk ook iemand die weet wat hij wil. Hij heeft zich al op jonge leeftijd tot een winnaar ontpopt. We leggen eerst de focus op zijn sprints, maar we zullen ook kijken wat hij in de klassiekers kan. Hij werd dit jaar al 2e in Milaan-Sanremo, dan heb je iets in je mars."