• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "In 2021 wil ik al eens tonen wat ik kan in de grote rondes"

  Re

  Remco Evenepoel wordt op 1 januari prof.

  Van "de nieuwe Merckx" tot "gigatalent": Remco Evenepoel, nog altijd maar 18 jaar, wordt uit alle hoeken overladen met superlatieven. Op 1 januari wordt het piepkuiken prof bij Quick-Step Floors. Aan Sporza doet Evenepoel zijn plannen uit de doeken.

  "Volgend seizoen moet nog niets"

  Remco Evenepoel zal zich niet meten met de beloften. Volgend seizoen zal hij de sprong van de junioren naar de profs maken. "Ik neem meteen drie treden. Dat is zeker een risico", legt Evenepoel uit. 

   

  "Maar als Quick-Step er in gelooft, waarom niet? Ik geloof er ook in en we begrijpen elkaar goed. Er zal een mooi plan klaar liggen. Ze hebben al gezegd dat ze me zullen behandelen als hun eigen zoon. Dat klopt ook wel, want ik ben nog maar 18 jaar."

   

  "Volgend seizoen moet nog niets", zegt Evenepoel over zijn ontwikkeling. "Dan is het leren en groeien. 2020 zal al belangrijker worden om te tonen wat ik kan. En 2021 wordt een belangrijk jaar. Dan wil ik al eens tonen wat ik kan in de grote rondes."

   

  Wat verstaat Evenepoel zelf onder die laatste doelstelling? "Het zal zaak zijn om de favorieten te proberen te volgen. Het is al bewezen dat ik wattages kan trappen zoals zij ze nu trappen. Maar het is koers, geen test of training. Op die leeftijd volgen en met hen aankomen zou al mooi zijn. Een mooi klassement komt dan vanzelf."

  "Grote rondes? Het enige wat me aanspreekt"

  Her en der wordt al stevig gedroomd: Remco Evenepoel zal op een dag de Tour winnen. "Ik zal bij Quick-Step op een goeie manier werken naar mijn doelen en dat zijn de rondes. Maar we werken op lange termijn en hopelijk komt er een dag waarop ik dan kan winnen."

   

  "Ik weet goed genoeg dat het een moeilijke zaak zal worden, maar ik denk dat ik er de mentaliteit voor heb. Quick-Step heeft er ook de visie en capaciteiten voor. Als we goed samenwerken, kan er iets moois uitkomen. Waarom die grote rondes? Dat is het enige wat me aanspreekt. Waarom niet? Dromen mag, hé."

  "Knap verhaal van Roglic, Gilbert is echt een idool"

  Jonge sporters hebben idolen. Geldt dat ook voor de 18-jarige Remco Evenepoel? "Het verhaal van Primoz Roglic vind ik enorm knap. Hij is ook overgeschakeld van een andere sport." Roglic was ooit schansspringer, Evenepoel heeft een verleden als voetballer.

   

  "Qua type kan ik me met hem vergelijken: niet te groot, geen echt lichtgewicht, stevig gebouwd en een gelijkaardige stijl. Maar Philippe Gilbert is echt een idool. Ik leer enorm veel van hem. Voor elke jeugdrenner is hij een voorbeeld. En dan is er ook Julian Alaphilippe, zeker qua energie en uitstraling. Ik ben net als hij heel levendig."

  Bekijk de reportage met Evenepoel in Sportweekend