• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea koopt Kepa vrij bij Bilbao, weg voor Courtois naar Real ligt open

  Kepa Arrizabalaga

  Kepa speelde sinds 2004 voor Athletic Bilbao.

  Niets lijkt een overgang van Thibaut Courtois naar Real Madrid nog in de weg te staan. Chelsea heeft met Kepa Arrizabalaga al een vervanger gevonden, al moest het daar wel de (forse) afkoopsom voor de Bask van Bilbao voor betalen.

  Kepa Arrizabalaga was nog geen 10 jaar toen hij zijn eerste contributie betaalde bij Athletic Bilbao. 2 seizoenen geleden kwam zijn carrière in een stroomversnelling, toen hij eerste doelman werd bij de club van zijn hart. En sindsdien ging het snel voor de 23-jarige Kepa. Op het afgelopen WK was Kepa al reservedoelman bij Spanje.

   

  Kepa speelde zich na zijn eerste seizoen ook in de kijker van Real Madrid, maar Bilbao kon zijn jeugdproduct verleiden met een nieuw en beter contract. De afkoopsom in dit contract was 80 miljoen euro, een bedrag dat Chelsea nu bereid is te betalen.

   

  Chelsea moest wel daadkrachtig optreden, want de transfermarkt in Engeland sluit morgen en Thibaut Courtois stuurt hardnekkig aan op een transfer. Courtois zou al een akkoord hebben met Real Madrid. Nu Chelsea met Kepa een vervanger heeft, lijkt de overgang van Courtois een formaliteit.