• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel kan 4-0 voorsprong niet verzilveren

  Luca Brecel

  Brecel gaf een 4-0 voorsprong uit handen in China.

  Luca Brecel is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales op het World Open snookertoernooi in China. De Ier Fergal O'Brien boog een 4-0 achterstand om in 5-4 winst.

  De wedstrijd begon goed voor onze 23-jarige landgenoot. Het eerste frame haalde hij vlot binnen met een 84 break. In het tweede frame kreeg zijn Ierse tegenstander kansen, maar toch haalde Brecel ook dit binnen. In een mum van tijd snelde de Limburger naar een 4-0 voorsprong, na twee knappe frames waarin hij zijn klasse toonde.

   

  De halvefinalist van vorig jaar kon de winst al ruiken, toen hij in frame vijf de kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de 23 jaar oudere O'Brien gaf zich niet zomaar gewonnen. Frames vijf en zes gingen naar de Ier, en het was nu O'Brien die het betere snooker speelde. Met breaks van 121 en 96 sleepte hij een beslissend negende frame uit de brand.

   

  Daarin kreeg Brecel twee kansen om de wedstrijd alsnog te beslissen, maar hij faalde in de afwerking. O'Brien greep zijn kansen wel en boekte een plek in de achtste finales.