• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Wil zeker niet naar huis gaan met een afgang"

  Van der Plaetsen wil zeker nog niet opgeven op dit WK.

  Van der Plaetsen wil zeker nog niet opgeven op dit WK.

  Het EK atletiek is voor Thomas Van der Plaetsen niet ideaal van start gegaan. Na het 2e nummer, het verspringen, leek hij te manken na zijn sprong. Voorlopig blijft hij in de race. "Misschien krijg ik mijn hoofd nog in de rechte lijn en is er nog veel mogelijk", bekijkt de Belg het positief.

  De Belgische tienkamper begon matig aan het 1e nummer, de 100m. Na een slechte start eindigde hij als voorlaatste. Bij het volgende nummer, het verspringen, verging het Van der Plaetsen niet veel beter. 

   

  Na 2 matige sprongen leek hij te manken. Het was niet meteen duidelijk of de Belg zou deelnamen aan het kogelstoten. Van der Plaetsen beet op zijn tanden, maar hij gooide bij zijn 1e poging meer dan 2 meter minder ver dan Abele, de voorlopige leider.

   

  "De sprong was een risico voor mijn voet. Ik weet zelf niet goed waaraan het lag, mijn voet verkrampte helemaal." Van der Plaetsen is hard voor zichzelf. "Ik was gewoon slecht, ik heb geen excuses. Het niveau is niet wat het moet zijn, maar ik doe voort ondanks de pijn."

   

  Topfavoriet Mayer maakte maar liefst 3 nulsprongen en kan een gouden medaille wel vergeten. "Misschien valt er met mijn score nog wel een goed resultaat te halen, als iedereen blijft wegvallen."

   

  "Nu ga ik me concentreren op het moment. Misschien kan ik me deze middag al herpakken en kan ik nog mooie resultaten in de wacht slepen." Een medaille sluit Van der Plaetsen nog niet helemaal uit. "Ik weet het niet, in Amsterdam (waar hij goud won) had ik ook nooit meer gedacht aan een medaille."

   

  "Maar deze ochtend ging het echt wel slecht en heb ik misschien wel 150 punten laten liggen. Ik zou echt nog heel goed moeten worden om mijn puntensaldo te verhogen. Ik ga me blijven focussen om het zo goed mogelijk te doen. Ik wil zeker niet naar huis met 8.000 punten of met een complete afgang."

  Bekijk de reactie van Van der Plaetsen na zijn teleurstellende begin in de tienkamp