• home
 • video
 • pas verschenen

  Joe Hart verlaat na 12 jaar Manchester City en trekt naar Burnley

  Joe Hart afscheid bij City

  Joe Hart neemt na 12 jaar afscheid van Manchester City.

  De Engelse doelman Joe Hart trekt na 12 jaar de deur bij Manchester City achter zich dicht. De 31-jarige goalie gaat nu voor Burnley keepen.

  De komende 2 seizoenen staat Joe Hart in doel bij Burnley. De club van Steven Defour zou ongeveer 4,5 miljoen euro neertellen voor de goalie.

   

  Hart moet er het keepersprobleem helpen op te lossen. WK-ganger Nick Pope en zijn doublure Tom Heaton zijn voor lange tijd out met een blessure.  

  Kompany: "City-legende"

  Joe Hart streek in 2006 neer in Manchester en was een betrouwbaar sluitstuk in het team dat de Premier League won in 2012 en 2014.

   

  Met de komst van nieuwe coach Pep Guardiola in 2016 viel hij echter naast de ploeg. Hij werd de voorbije twee jaar uitgeleend aan Torino (Ita) en West Ham United. Nu vertrekt de doelman dus definitief bij de club van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany.

   

  Kompany, de kapitein van City, had nog enkele lovende woorden over voor zijn ex-ploeggenoot. "Joe kwam bij ons als jonge speler van Shrewsbury en vertrekt nu als een City-legende. Als je ziet hoe de club geëvolueerd is sinds hij bij ons kwam, weet je dat hij een belangrijke rol gespeeld heeft", stelt de Rode Duivel.

   

  Hart kwam in totaal 348 keer in actie voor de Engelse landskampioen en won 2 Premier Leaguetitels met de club.