• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard maakt meteen het verschil voor Chelsea

  Eden Hazard

  Eden Hazard valt na het uur in voor Chelsea.

  Eden Hazard heeft zijn eerste minuten van het seizoen gespeeld. In een oefenpot bezorgde hij - met de aanvoerdersband - Chelsea de zege in de strafschoppenreeks.

  Beslissende penalty

  Chelsea kreeg in de voorbereiding op het nieuwe Premier League-seizoen het Franse team Lyon op bezoek. Eden Hazard begon op de bank, maar na amper een dag training mocht hij in de 68e minuut het veld al op.

   

  Na 90 minuten stond er nog 0-0 op het scorebord van Stamford Bridge. Chelsea en Lyon gingen meteen over tot strafschoppen. 

   

  Bij 4-4 pakte de 38-jarige nieuwkomer Robert Green een strafschop voor Chelsea. Hazard kon het verschil maken en dat deed hij ook. Met de aanvoerdersband om de arm plaatste hij de bal in de rechterhoek. De doelman van Lyon kwam te laat.

   

  Naast Hazard kwamen geen Belgen in actie bij Chelsea. Michy Batshuayi bleef op de bank, Charly Musonda behoorde niet tot de selectie.

  Coach: "Weet niks over Courtois"

  Het ziet er dus naar uit dat Eden Hazard bij Chelsea blijft. Thibaut Courtois is een ander verhaal. Hij daagde deze week niet op in Londen.

   

  Coach Sarri zit verveeld met de zaak. "Ik weet niks over hem. Ik wil het eerst met het bestuur over hebben. Dan zullen we beslissen", sprak de Italiaan, die nieuw is bij Chelsea.

   

  De Engelse topclub zou wel al een vervanger voor Courtois op het oog hebben. De Baskische goalie Kepa (23) zou voor een recordbedrag van Athletic Bilbao overkomen. "Een hele goeie, maar ook een hele jonge keeper", weet Sarri.