• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Campenaerts: "De druk werkt extra motiverend"

  Victor Campenaerts.

  Mag Campenaerts zijn trui nog een jaartje langer aantrekken in de tijdritten?

  Hangt er weer Belgisch eremetaal in de Schotse lucht? Met titelverdediger Victor Campenaerts en Yves Lampaert rekent ons land vandaag op twee kleppers in de Europese tijdrit. "Het parcours moet me liggen", zegt Campenaerts.

  Campenaerts: "Uitgesproken moment om je te profileren als tijdrijder"

  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) wil zijn Europese trui graag behouden. "Dit is toch extra speciaal. Je start als laatste en je bent sowieso favoriet om je titel te verlengen. Of er druk is? Die druk leg je jezelf ook op, maar dat is extra motiverend."

   

  Campenaerts bereidde zich met een hoogtestage van zo'n 4 weken voor op dit EK. "Het parcours moet me zeker liggen", zegt hij over de omloop in Glasgow. "Het is vergelijkbaar met het parcours van twee jaar geleden: nooit echt vlak, maar er is ook nooit echt een klim. Twee jaar geleden was ik tweede en dat parcours lag me dus."

   

  Voor Campenaerts, de beste Belgische tijdrijder, is dit nog eens een uitgelezen kans om zich te tonen in deze discipline. "Als tijdrijder zijn de kampioenschappen uitgesproken momenten om je te profileren. De Spelen en het WK staan bovenaan, maar deze Europese trui is de derde in de rang." 

  Lampaert: "Conditie zou er na de Tour moeten zijn"

  Belgisch kampioen op de weg Yves Lampaert (Quick-Step Floors) is na de Tour en een resem criteriums naar Glasgow afgezakt. "Ik heb niet echt specifiek naar deze tijdrit kunnen toewerken, maar de conditie zou er na de Tour moeten zijn", zegt hij.

   

  "Als de conditie in orde is, dan moet ik in staat zijn om een goeie prestatie neer te zetten. Het parcours ligt me. Het is golvend, maar het klimwerk is niet extreem lang of lastig."

   

  Lampaert kan het goed vinden met Campenaerts. "Hij is een goeie vriend. Het is voor hem ook goed dat er concurrentie is, om hem wakker te houden en om hem te blijven laten werken aan zijn tijdrit. Het is tof dat we elkaar naar een beter niveau tillen."