• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund maakt transfer bekend: Witsel is aangekomen bij zijn nieuwe ploegmaats

  Axel Witsel.

  Zo zal Witsel komend seizoen te zien zijn: in een shirt van Dortmund.

  Axel Witsel wordt een speler van Borussia Dortmund. De Rode Duivel is aangekomen in Zwitserland, waar de Duitse club op stage is. Dortmund zette de beelden zelf online. Er moeten nog wat punten en komma's gezet worden, maar Witsel tekent eerstdaags voor 4 jaar in Duitsland. "Ik kan niet wachten om voor 81.000 supporters te voetballen."

  De transfer van Axel Witsel hing al dagen in de lucht, nu heeft Borussia Dortmund er voor het eerst zelf over gecommuniceerd. Witsel sloot na zijn vakantie aan bij zijn nieuwe ploegmaats op oefenkamp in Zwitserland. 

   

  Witsel speelde het voorbije anderhalf jaar in China, maar maakte nu gebruik van de opstapclausule in zijn contract. Dortmund betaalt de afkoopsom van 20 miljoen euro aan Tianjin Quanjian. Hij tekent in Duitsland een contract tot 30 juni 2022. Helemaal officieel is de transfer nog niet, maar volgens de club gebeurt dat in de komende dagen. 

   

  "We proberen Witsel al een paar maanden te strikken", vertelt sportief directeur Michael Zorc op de clubwebsite. "We zijn heel blij dat hij voor onze club gekozen heeft. Hij heeft veel ervaring. Witsel heeft alles in huis om het middenveld van Borussia te leiden: tactisch inzicht, snelheid, creativiteit, mentaliteit en een goeie tackle."

  Witsel: "Na het WK was het mijn doel om weer naar Europa te komen"

  Witsel gaf ook al zelf een korte reactie. "Na het WK was het mijn doel om weg te gaan uit China en weer in Europa te voetballen. Ik ben heel blij en trots dat ik nu bij Dortmund kan spelen. Na het eerste contact heb ik geen twee keer meer moeten nadenken. Dortmund is een van de beste clubs van Europa. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te voetballen voor 81.000 mensen."

  Dortmund plaatste zelf beelden van zijn nieuwe speler online