• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck wordt volgend jaar luitenant van Van Avermaet

  Van Keirsbulck verlaat de stal van Hilaire Van der Schueren.

  Het was een publiek geheim, maar nu is het ook officieel. Greg Van Avermaet kan volgend seizoen rekenen op de steun van Guillaume Van Keirsbulck bij CCC, de opvolger van BMC.

  Teammanager: "Hij zal cruciaal zijn voor Greg"

  Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) is nog altijd maar 27, maar beschikt al over tonnen ervaring op de Vlaamse wegen.  "We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle pion zal zijn in het voorjaar", zegt teammanager Jim Ochowicz.

   

  "Guillaume heeft veel ervaring op het WorldTour-niveau en toonde zijn kwaliteiten in verschillende koersen: van eendagswedstrijden tot grote rondes."

   

  "Bij ons zal Van Keirsbulck een cruciale rol spelen voor Greg Van Avermaet. Maar hij zal ook zijn eigen kans mogen gaan, want hij kan wedstrijden winnen. Als Belg voelt Guillaume zich thuis op de kasseien en die kennis zal van onschatbare waarde zijn tijdens het voorjaar." 

  Van Keirsbulck: "Meer respect als WorldTour-renner"

  "Ik ben heel gemotiveerd om Greg Van Avermaet te helpen in de klassiekers", reageert Van Keirsbulck op zijn transfer.

   

  "De voorbije 2 jaar kreeg ik de kans om voor mezelf te rijden in de klassiekers. Het was een voortdurend gevecht om een goede positie. Maar als je voor een WorldTour-ploeg rijdt, geniet je iets meer respect in het peloton. Ik kijk er enorm naar uit om weer op WorldTour-niveau te rijden."

  BMC is verheugd met de komst van "GVK"