• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Witsel heeft alle analisten de mond kunnen snoeren"

  Axel Witsel.

  Axel Witsel zet een punt achter zijn Chinese avontuur.

  Axel Witsel gaat weer in Europa voetballen. Huisanalist Eddy Snelders laat zijn licht schijnen over de terugkeer van de Rode Duivel uit China. "Dat hij financieel moet inleveren? Ik denk wel dat hij tegen een stootje kan."

  "Hij heeft de kritiek weerlegd in China"

  Axel Witsel is naar China vertrokken voor het goede contract, niet zozeer voor de competitie. Nu blijkt dat de afstand tussen China en België toch wat te groot was.

   

  De mentaliteit is er ook wat anders en de competitie zal er niet zijn wat hij verwacht had. Hij is niet zo lang weggeweest en heeft een goed WK achter de rug. Dan ligt het voor hem misschien voor de hand om dit aanbod te aanvaarden.

   

  Voor zijn vertrek naar China werd hij al in vraag gesteld bij de nationale ploeg en daarna was hij nog gecontesteerd. Hij vertraagt het spel en gaat dan nog naar China, dat zal zijn spel zeker niet versnellen.

   

  Maar nu heeft hij die kritiek weerlegd in China. Hij heeft altijd degelijk gespeeld voor de Duivels en is nog sterker geworden tijdens het WK. Dat zijn elementen die hij heeft meegenomen om naar Dortmund te gaan.

  "De druk zal groot zijn en evident wordt het niet"

  Zijn transfer naar China was een risico, maar hij heeft altijd binding gehad met België dankzij de nationale ploeg. Mocht hij slecht gespeeld hebben, werd het wel een probleem. Dan zou hij geen titularis meer bij de Duivels geweest zijn en dan verdwijn je in de anonimiteit.

   

  We vroegen ons altijd af hoelang hij het zou houden bij de Duivels, maar dat vraagteken is nu voorbij. Hij heeft alle analisten de mond kunnen snoeren. "Ik heb goed mijn boterham verdiend en zal dat nu ook doen. Maar ik ben dichter bij huis en jullie kunnen nu weer mijn kwaliteiten van op het WK zien."

   

  De druk zal natuurlijk groot zijn en evident wordt het niet. Dat hij financieel moet inleveren?  Ik denk wel dat hij tegen een stootje kan. Als het nu iets minder is, dan kan hij dat met de glimlach incasseren. 

  Eddy Snelders