• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael: "Vanochtend dacht ik: dat hebben we goed gedaan"

  Klinckaert en Derwael.

  De Belgische oogst van gisteren in Glasgow.

  De Belgische gymnastes zijn weer thuis na zeer geslaagde Europese Kampioenschappen. "Ik ga even tijd nemen om te ontspannen en zal me dan focussen op wat ik wil bereiken op het WK", vertelde Nina Derwael op de luchthaven. 

  "Het dringt stilaan een beetje door"

  In de koffer van Nina Derwael (18) zaten twee medailles: goud op de brug en zilver op de balk. "Het dringt stilaan een beetje door", vertelde Derwael op de luchthaven aan Sporza. "Gisteren was dat nog niet helemaal het geval, maar vanochtend dacht ik: dat hebben we goed gedaan."

   

  Veel tijd om te genieten is er niet, want het WK volgt al in oktober. "Woensdag vertrekken we op stage naar Mallorca. Dat wordt een beetje afwisseling tussen ontspanning en training."

   

  "Mijn ambities voor het WK? Dat is nu nog te vroeg om te zeggen. Ik zal even tijd nemen om te ontspannen en zal me dan focussen op wat ik wil bereiken op het WK."

  "Op het WK is het team onze prioriteit"

  Ook Axelle Klinckaert (18) werd in de bloemetjes gezet. Zij maakte het Belgische feestje compleet met brons op de grondoefening. "Ik begin nu heel goed te beseffen wat er gebeurd is en ik ben blij met die medaille."

   

  "Binnenkort volgt het WK, waar we ons als team willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat moet het doel zijn. Het team is onze prioriteit."