• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys: "Het is de voorbije dagen heel moeilijk geweest"

  Kimberly Buys

  Kimberly Buys was zwaar ontgoocheld na het missen van de finale.

  Na de gemengde estafette kwam Kimberly Buys vanmorgen nog eens terug op haar ontgoochelende halve finale op de 100m vlinderslag. "Het is de voorbije dagen heel moeilijk geweest", gaf ze toe.

  "Mijn gedachten zijn de voorbije dagen heel hard op en neer gegaan", opent Buys. "Eerst zat ik heel hard in de put, maar voor je het weet is de aflossing daar. Ik wist dat ik er vanmorgen terug voor moest gaan, je kan die drie anderen niet zomaar laten vallen. Ik heb er het beste van proberen te maken, maar het was niet simpel."

   

  Na de race was coach Gaastra bijzonder scherp voor zijn pupil. Wat was de conclusie na het tegenvallend resultaat? "De eerste reactie van Ronald was heel scherp, hij sprak van domme fouten, beginnersfouten. Maar ik blijf natuurlijk een mens, een zwemster die al 13 jaar bezig is."

   

  "Nochtans heb ik geen enkel signaal opgevangen", gaat Buys voort. "Ronald dacht dat ik toch moest aanvoelen dat ik traag weg was, en dat ik achter de  concurrentie lag, maar dat gevoel had ik dus niet. Je zou kunnen zeggen dat ik dat met mijn ervaring had moeten kunnen zien, maar op dat moment lukte dat dus niet."

  Ronald Gaastra

  Coach Ronald Gaastra was erg scherp na de halve finale van Buys.

  "Off-moment op een totaal verkeerd moment"

  "Ik kan alleen maar concluderen dat ik een volledig off-moment had, op een totaal verkeerd moment. 's Morgens had ik echt het gevoel dat ik op weg was naar de finale en misschien zelfs een Belgisch record. Het ging lekker, ik voelde me ontspannen en ik had er zin in. Maar dan komt er zoiets."

   

  "De schakel tussen iets kunnen en iets doen lijkt bij mij niet altijd goed te werken, en misschien moet ik daar mee leren leven. Ik ben een mens, geen machine. Op dit moment weet ik nog niet goed wat ik hiermee moet. Het was alleszins een heel zwaar moment."

   

  "Maar er komen nog races, nu te beginnen met de aflossing vandaag. Met de 50m vlinder heb ik ook nog een kans om iets te laten zien. Die ga ik nu proberen te grijpen, daarna zien we wel", besluit Buys.