• home
 • video
 • pas verschenen

  "Recidivist" Wesley wordt opgeroepen, Carcela 3 weken geschorst?

  Wesley wordt van het veld gestuurd.

  Club Brugge en Standard dreigen sterkhouders Wesley en Mehdi Carcela een tijdje te moeten missen. Het duo werd afgelopen weekend uitgesloten en zal op het strafbankje moeten plaatsnemen.

  Club Brugge viel gisteren tegen Moeskroen na amper 11 minuten al met z'n tienen. Club-spits Wesley Moraes wapperde iets te opzichtig met zijn armen en ellebogen en mocht meteen naar de douches. Het Bondsparket heeft geen schorsingsvoorstel gedaan en daagt de aanvaller meteen voor de Geschillencommissie wegens "recidive".

   

  In principe vordert het Bondsparket een schorsing en een geldboete, die dan

  aanvaard of geweigerd kan worden door de club of speler in kwestie. Wesley krijgt die gunst niet toebedeeld en moet zich meteen melden voor de

  Geschillencommissie. Voor zijn elleboogstoot riskeert de Braziliaan 2 tot 8 speeldagen schorsing.

   

  Ook Standard zit een beetje met de handen in het haar. Mehdi Carcela kreeg vrijdag in de slotfase tegen Waasland-Beveren rood nadat hij de doorgebroken Boljevic had aangetikt. De winger kreeg een schorsingvoorstel van 3 weken en een boete van 3.000 euro. Standard kan wel nog in beroep gaan. 

   

  Eric Ocansey, tot slot, moet vrezen voor een schorsing van 4 speeldagen. De Eupen-speler werd tegen Charleroi uitgesloten na een slag op het achterhoofd van een Charleroi-speler, een geste die door de VAR werd opgemerkt.

  De fases met Wesley en Carcela: