• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers laat ook de 50m vrije slag aan zich voorbijgaan

  Pieter Timmers had grote plannen op het EK.

  Pieter Timmers zal op het EK zwemmen in Glasgow niet meer in actie komen. Door een hersenvliesontsteking miste hij al de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag. Vandaag besliste Timmers om ook voor de 50m vrije slag te passen.

  "Had een houvast nodig"

  Timmers kreeg vlak voor de start van de Europese Kampioenschappen een hersenvliesontsteking. De beste Belgische zwemmer van het moment paste daardoor voor de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag.

   

  De deur stond nog op een kier voor de 50m vrije slag, maar vandaag besliste Timmers om ook die afstand aan zich voorbij te laten gaan. "Toen ik maandag vernam dat mijn EK in het water viel, was dat een serieuze klap", laat Timmers weten.

   

  "Ik was er mentaal niet klaar voor om voor heel het toernooi af te zeggen. Ik had ook plannen op de 50m vrije slag en wilde niet meteen afzeggen omdat ik een houvast nodig had. Nu ben ik er wel klaar voor om het te laten gaan."

  Ik was er mentaal niet klaar voor om voor heel het toernooi af te zeggen. Ik had ook plannen op de 50m vrije slag en wilde niet meteen afzeggen omdat ik een houvast nodig had.

  "Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan"

  Hoe zit het met Timmers' herstel? "Ik ben al enkele keren gaan zwemmen. Niet erg intensief, want ik mag niet overhaasten. Ik ben blij dat het lukt, want deze ziekte kan maanden aanslepen."


  "Een terugval is nog mogelijk. Het wordt dus de uitdaging om én naar mijn lichaam te luisteren én om klaar te geraken voor de World Cup Tour in Kazan van 7 tot 9 september."


  "Het doel is om een week later in Doha opnieuw goed te zijn. Ik zal er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan, ook nu niet."

  De bevestiging op Instagram:

  Pieter Timmers geeft meer uitleg in Sportweekend: