Ga naar de inhoud

Timmers laat ook de 50m vrije slag aan zich voorbijgaan

 zo 5 augustus 2018 14:16
Pieter Timmers had grote plannen op het EK.

Pieter Timmers zal op het EK zwemmen in Glasgow niet meer in actie komen. Door een hersenvliesontsteking miste hij al de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag. Vandaag besliste Timmers om ook voor de 50m vrije slag te passen.

"Had een houvast nodig"

Timmers kreeg vlak voor de start van de Europese Kampioenschappen een hersenvliesontsteking. De beste Belgische zwemmer van het moment paste daardoor voor de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag.

 

De deur stond nog op een kier voor de 50m vrije slag, maar vandaag besliste Timmers om ook die afstand aan zich voorbij te laten gaan. "Toen ik maandag vernam dat mijn EK in het water viel, was dat een serieuze klap", laat Timmers weten.

 

"Ik was er mentaal niet klaar voor om voor heel het toernooi af te zeggen. Ik had ook plannen op de 50m vrije slag en wilde niet meteen afzeggen omdat ik een houvast nodig had. Nu ben ik er wel klaar voor om het te laten gaan."

Ik was er mentaal niet klaar voor om voor heel het toernooi af te zeggen. Ik had ook plannen op de 50m vrije slag en wilde niet meteen afzeggen omdat ik een houvast nodig had.

"Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan"

Hoe zit het met Timmers' herstel? "Ik ben al enkele keren gaan zwemmen. Niet erg intensief, want ik mag niet overhaasten. Ik ben blij dat het lukt, want deze ziekte kan maanden aanslepen."


"Een terugval is nog mogelijk. Het wordt dus de uitdaging om én naar mijn lichaam te luisteren én om klaar te geraken voor de World Cup Tour in Kazan van 7 tot 9 september."


"Het doel is om een week later in Doha opnieuw goed te zijn. Ik zal er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan, ook nu niet."

De bevestiging op Instagram:

Dag lieve volgers, dank jullie voor de steun en berichtjes de voorbije dagen. Toen ik maandagnacht in het ziekenhuis vernam dat mijn EK in het water viel, was dat een serieuze klap in m’n gezicht. Ik ging voor goud op de 100 vrije slag en kon niet geloven dat die race mij werd afgenomen. Ik was er mentaal dan ook nog niet meteen klaar voor om officieel af te moeten zeggen voor heel het EK, maw: ook voor de 50 vrije slag woensdag. Ik had een houvast nodig de voorbije dagen. Nu ben er ik echter klaar voor om het te laten gaan. Te ondergaan. Ik herstel goed en ben al enkele keren terug gaan zwemmen. Niets intensief want ik mag niets overhaasten, maar ik ben blij dat dat al lukt aangezien de ziekte weken of zelfs maanden kan aanslepen. Een terugval is nog mogelijk blijkbaar, dus de komende weken wordt het een uitdaging om én naar mijn lichaam te luisteren én klaar te geraken voor de World Cup Tour met als eerste stop Kazan van 7 tot 9 september. Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan, ook nu niet. --------------------------------------------------------------------------------- Dear followers, thx for your support and kind messages the past days. When I was told in the hospital Monday night that I couldn’t compete at European Championships due to viral meningitis, that was a slap in the face. I wanted to go for gold in the 100 freestyle and couldn’t believe I couldn’t take my chances. Mentally I wasn’t ready to immediately cancel the whole Championship, I really needed something to fall back on. But today I’m ready to also let go of the 50 freestyle. I’m recovering well and went to the pool already a few times for some easy swims. Nothing intensive cause I can’t rush anything, but I’m really happy to be able to swim already as the meningitis can drag on another few weeks or months. The following weeks are going to be challenging to as well listen to my body and as well get ready for the World Cup Tour with stops in Kazan, Doha, Eindhoven and Budapest. Giving up, nope, that doesn’t work for me 😊.

Een bericht gedeeld door Pieter Timmers (@pietertimmers) op

Pieter Timmers geeft meer uitleg in Sportweekend: