• home
 • video
 • pas verschenen

  Peaty moet 1 tiende inleveren, maar zijn wereldrecord houdt stand

  Adam Peaty

  Adam Peaty

  Na een controle van de tijdsregistratie is gebleken dat er zaterdag problemen waren bij het startmechanisme op de Europese kampioenschappen zwemmen. De tijden van 9 races werd gecorrigeerd, inclusief het indrukwekkende wereldrecord van Adam Peaty op de 100 meter schoolslag.

  De Britse zwemtopper Adam Peaty zwom zaterdag een fabelachtig wereldrecord op de 100 meter schoolslag. Peaty tikte aan na exact 57 seconden en was daarmee 13 honderdsten sneller dan zijn eigen wereldrecord van 57"13.

   

  Maar een dag later en na een grondige controle bleek dat de tijdsregistratie zaterdag niet correct verlopen is door een probleem met het startmechanisme. In totaal werden de uitslagen van 9 races gecorrigeerd.

   

  De tijd van Peaty op de 100 meter schoolslag is nu officieel 57"10. Daarmee was hij nog altijd 3 honderdsten sneller dan zijn vorige wereldrecord.

  Bekijk nog eens de gouden race van Adam Peaty: