Na goud en zilver zorgt Klinckaert voor brons op EK turnen

  Axelle Klinckaert verovert brons in Glasgow.

  Axelle Klinckaert heeft het Belgische turnfeest op de Europese Kampioenschappen afgerond met een 3e medaille. Na goud en zilver voor Nina Derwael pakte zij brons op de grondoefening. "En daar ben ik heel blij mee", reageert Klinckaert, die de Spelen miste door een zware knieblessure.

  13.400 punten

  Klinckaert plaatste zich als derde voor de finale van de grondoefening met 13.400. Die score evenaarde ze in de finale. De Belgische delegatie diende nog een klacht in bij de jury voor een hogere score, maar die kreeg Klinckaert niet. De discussie ging over een pirouette.

   

  De ene na de andere gymnaste beet haar tanden stuk op de score van Klinckaert. Enkel de Roemeense Denisa Golgota (13.600) en de Française Melanie De Jesus (13.766), de topfavoriete op dit nummer, deden nog beter dan onze landgenote.

   

  De vreugde in het Belgische kamp was groot. Na het goud en het zilver voor Derwael, is het vandaag de 3e EK-medaille voor de Belgische turnsters.

  VIDEO: de bronzen oefening van Axelle Klinckaert

  Axelle Klinckaert mag het brons in ontvangst nemen na de grondoefening

  Klinckaert: "Mooie beloning voor al het harde werk"

  "Ik ben heel blij dat ik beloond word met een bronzen medaille", lacht Axelle Klinckaert. "Ik heb er echt van genoten."

   

  "Na mijn oefening was het afwachten waar ik zou stranden. Het duurde even voor ik het besefte", zegt Klinckaert, die de Spelen in Rio op tv moest volgen met een zware knieblessure.

   

  "Daarom voelt dit een beetje als goud aan. Dit is een mooie beloning voor al het werk."