• home
 • video
 • pas verschenen

  Mikel Landa mist de Vuelta door wervelbreuk

  Landa wordt geholpen.

  Mikel Landa kwam gisteren hard ten val in de Clasica San Sebastian.

  Mikel Landa heeft aan zijn val in de Clasica San Sebastian een breuk in zijn ruggenwervel overgehouden. De kopman van Movistar mist daardoor de Ronde van Spanje, die later deze maand begint in Malaga.

  "Twee tot drie weken absolute rust"

  Landa smakte gisteren zwaar tegen de grond na de eerste passage aan de finishlijn in San Sebastian. De 28-jarige Spanjaard werd overgebracht naar het ziekenhuis, net als Sky-kopman Egan Bernal, die zijn neus brak.

   

  Na verdere controles kwam bij Landa een breuk van zijn ruggenwerval aan het licht. "Hij moet 2 tot 3 weken absolute rust nemen", schrijft Movistar op Twitter. Daardoor mist Landa de Vuelta, die hij voor het eerst sinds 2015 zou rijden.